Udgivet d. 13. april 2023

Jobskifte og arbejdstilladelser

Har du styr på reglerne i forhold til ansættelse af ny medarbejder fra et 3. land?

Når du skal have en ny medarbejder fra et 3. land ansat, skal der altid være styr på et arbejdsvisum, før de påbegynder arbejdet.
Skifter medarbejderen i mellemtiden job, mens vedkommende er i et ansættelsesforhold, eller bare opholder sig i Danmark, skal du være opmærksom på følgende:

Praktikanter:

  • Har du en praktikant, som ønsker at arbejde som fodermester, må dette ansættelsesforhold først træde i kraft, når der foreligger et nyt arbejdsvisum (arbejds- og opholdstilladelse).
  • Har du en praktikant, som skifter arbejdssted midt i et praktikforløb, skal vedkommende have et nyt arbejdsvisum, før han eller hun må påbegynde nyt arbejde hos en ny arbejdsgiver.

Fodermestre:

Hvis en fodermester fratræder en stilling fx 31. december 2022, og starter i ny stilling 1. januar 2023, kan vedkommende benytte sig af jobskifteordningen. Det betyder, at han må starte med at arbejde det nye sted, så snart der er indsendt en ny ansøgning - som senest skal indgives 1. januar 2023. Der må således ikke være ophold mellem de to ansættelser.

Hvis en fodermester har søgt om forlængelse i nuværende job, hvor tidligere arbejds- og opholdstilladelse er udløbet, og endnu ikke har modtaget ny arbejds- og opholdstilladelse, og hvis vedkommende i den periode fra udløb af gammel arbejds- og opholdstilladelse til nyt arbejds- og opholdstilladelse foreligger, vil ansøge om visum til nyt job som fodermester, må vedkommende først påbegynde arbejdet efter ny arbejds- og opholdstilladelse er modtaget. Vedkommende er altså ikke omfattet af jobskifteordningen. Der kan for visse medarbejdere fra lande, som ikke har visum frie dage i DK, være grund til at de skal udrejse.

Medfølgende ægtefælle:

Medfølgende ægtefæller, som skal arbejde på samme cvr. nummer som hovedansøger, skal også søge arbejdsvisum. Hvorvidt vedkommende er omfattet af jobskifteordning eller ej er individuelt. Derfor anbefaler vi, at man i de tilfælde kontakter SIRI, eller os ved tvivlsspørgsmål.

Spørg os gerne én gang for meget end for lidt - vi vil gøre, hvad vi kan, for at afklare dine og din medarbejders spørgsmål.

Du finder vores kontaktoplysninger her