Udgivet d. 16. december 2022

Indiske praktikanter inviterede til fest i Klovtoft

En gruppe indiske landbrugspraktikanter holdt forleden en festlig aften med indisk mad og spændende fortællinger. En god måde at repræsentere deres hjemland på i Danmark, mener teamleder fra ALT-HR, Carsten S. Asmussen, der deltog i festlighederne

 

Seks indiske praktikanter, som afvikler deres praktikforløb i Danmark under supervision af ALT-HR, inviterede 11. december 2022 deres værtsfamilier og rekrutteringsholdet fra ALT-HR til en festlig og kulturel aften i Klovtoft ikke langt fra Hellevad.

Idéen til festen opstod ved det seneste velkomstmøde for praktikanter i oktober, hvor de indiske praktikanter og teamleder Carsten S. Asmussen fra ALT-HR i første omgang som en idé diskuterede, hvor sjovt det kunne være, hvis praktikanter fra forskellige kulturer ved en kommende lejlighed lavede lidt mad og herved gav os danskere, rådgivere som landmænd, en kulturoplevelse og en forståelse for praktikanternes herkomst.

Det tog praktikanterne til sig og omsatte idéen til virkelighed. Ca. 12 personer, som har været med til at sætte deres rammer omkring deres praktikophold, var inviteret til et festligtog flot dekoreret ambiente på en gård i Klovtoft tæt på Hellevad. Praktikanterne havde anrettet traditionel indisk mad og serverede det på behørig vis til gæsterne iført traditionsrig festlig beklædning fra deres hjemland.

”Man hører meget om skarp krydret mad, men dette var velovervejet afstemt til et dansk niveau, vil jeg mene,” siger Carsten S. Asmussen og uddyber;

”Små retter med grøntsager, fyldte dejkugler, små pandekager, ris og kylling, suppe, krydrede kartofler, alt sammen anrettet med største omhu og energi for at give os gæster en god oplevelse med hjem fra deres hjemstavn.”

Aftenen blev afsluttet omkring et bål, hvor der blev grinet og udvekslet fortællinger.

”I en efterfølgende personlig samtale fortalte den ene praktikant, at de havde en stærk holdning omkring at repræsentere deres hjemland på en positiv måde og efterlade et tilsvarende indtryk for at nye landsfæller kan få muligheden at komme til Danmark senere. Det er en tankegang, jeg kan lide,” siger Carsten S. Asmussen. 

 

Udenlandske landbrugspraktikanter i Danmark

Praktikanter er typisk unge, intelligente og motiverede studerende indenfor dyrehold og veterinær medicin, som søger til udlandet for at suge viden og praktisk erfaring til sig for at bruge det i deres videre karriere som dyrlæge eller selvstændig landmand i hjemlandet.
Indien, og andre lande, understøtter praktikantprogrammet for at hjemvendte studerende kan højne deres hjemlige produktion til at være mere selvforsynende. Det vil vi fra ALT-HR gerne understøtte.