Udgivet d. 30. september 2022

Indisk besøg styrker samarbejde om landbrugspraktikanter

ALT-HRs samarbejdspartner i Indien, Go2Agro, var i den forløbne uge i Danmark for blandt andet at besøge deres udsendte studerende og ALT-HR i Aabenraa.

Omkar Echake og Sunil Landkar, grundlæggerne af indiske Go2Agro, var i den forløbne uge på tur i det danske regnvejr. Turen var målrettet besøg hos de indiske landbrugsstuderende, som Go2Agro udsender bl.a. som praktikanter til danske landbrug i et tæt samarbejde med ALT-HR.

Go2Agro er et landbrugsinstitut for international praktik og uddannelse – grundlagt i 2019. Fra Indien sender de studerende til bl.a. Danmark, Israel, USA, Tyskland og Australien. Formålet med besøget var personligt at følge op på de udsendte praktikanters velvære og tillige få et indtryk af den danske teknologiske standard på bedrifterne. Der blev optaget videoer, billeder og interview med landmænd, som skal være med til at danne grundlag for sammensætning af en informationspakke til praktikanter. Omkar Echake og Sunil Landkar er begge uddannet indenfor landbruget, har været på praktikophold i udlandet og har herved de bedste forudsætninger for at vejlede praktikanter og skabe det nødvendige samspil med ALT-HR.

 

Opbygge effektivt landbrug

”Landbruget har stigende interesse i Indien. Allerede nu er 60-70 % af befolkningen afhængige af landbrugserhvervet, så det har stor betydning, at landbrugsstuderende kommer ud og lærer faget i praksis,” fortalte Omkar Echake, der er direktør i Go2Agro.

Danmark er interessant for de indiske landbrugspraktikanter, da de her lærer at arbejde med grundlæggende med data og planer på et landbrug. Efter 18 måneders praktikophold i Danmark er det tanken, at praktikanten medbringer de danske rutiner og videns standard til Indien for at opbygge et mere effektivt landbrug og være mere selvforsynende med landbrugsvarer til Indiens 1,3 milliarder store befolkningen.

”De danske landmænd har fokus på produktionstal og optimering. Det har indiske landmænd ikke så meget endnu,” sagde Omkar Echake.

 

Grundigt forberedt

Han understregede samtidig, at danske landmænd arbejder tæt sammen med deres praktikanter og medarbejdere i øvrigt – at man i Danmark har et fladt ledelseshierarki.

”Når vi har studerende, der er interesseret i praktikophold, gennemgår de et 30-dages grundforløb hos os, hvor de bliver klædt på til at rejse ud. Det er blandt andet for at forberede praktikanten på opholdet og undervise i professionel kommunikation og personlig udvikling. Sammen finder vi ud af, hvilket land kan være godt for dem at komme til,” fortalte Omkar Echake og tilføjede, at de var glade for samarbejdet med ALT-HR og at følge deres studerende afsted vel vidende, at de vil blive taget godt imod i Danmark.

Også hos ALT-HR er man tilfredse med samarbejdet med Go2Agro samt fordelene ved, at man i Indien har engelsk som første officielle sprog, og at al undervisning foregår på samme- Det sikrer et godt kommunikationsniveau mellem praktikant og landmand. Har praktikanterne brug for lidt ekstra undervisning, får de det tilbudt.

”De indiske praktikanter, er vel forberedte og glade for at lære nyt. P.t. er der 15 studerende fra Go2Agro i Danmark og der flere er undervejs,” fortalte teamleder for rekruttering Carsten S. Asmussen.

 

I løbet af turen besøgte Go2Agro-ejerne blandt andet Otto Jensens fjerkræbrug, hvor Shivam Soudagar Sathe er i praktik, samt mælkeproducent Andre Hoogland, hvor Mahesh Dhobale er i praktik. Begge steder udtrykte landmændene tilfredshed med praktikanterne. De tilkendegav, at de ønskede at vide mere om Indien generelt, kulturen og praktikantens forudsætninger for at komme til Danmark. Det ville hjælpe dem i opstarten at tilpasse sig bedre til praktikanten og give dem en god on-boarding proces. ALT-HR gør allerede en del, men tager opfordringen til sig for at forbedre den proces:

Gæsterne fra Indien var forbi ALT-HR i Aabenraa. Fra venstre Olesya Yermolenko, Carsten S. Asmussen, Omkar Echake og Sunil Landkar fra Go2Agro, Frida Søllingvraa og Sara Macedo.