Udgivet d. 13. januar 2023

Hvis du flytter fra Danmark


Hvis du har bopæl i Danmark og flytter til udlandet i mere end 6 måneder, er der nogle ting, du skal huske:

 

Hvis du har bopæl i Danmark og flytter til udlandet i mere end 6 måneder, skal du inden du forlader landet sørge for at anmelde udrejsen.

  • Du skal anmelde udrejsen til den kommune, som du bor i.
  • Du behøver ikke kende din adresse i udlandet. Du kan senere anvende selvbetjeningen til at oplyse din udlandsadresse.
  • Du skal anmelde flytningen inden udrejsen.

Anmeldelsen skal foretages digitalt. Ikke alle anmeldelser om flytning registreres med det samme. Du modtager besked fra kommunen, når flytningen er registreret i CPR.

Hvis du ikke har mulighed for at betjene dig selv på nettet, kan du få hjælp på borgerservice eller biblioteket. 

 

Skat

Vi anbefaler, at du ringer til Skat på 72 22 28 92, efter du er flyttet og har frameldt dig på Folkeregisteret. De tager stilling til din skattepligt med det samme, hvis det er muligt, og vejleder dig ellers i, hvad du skal sende til Skat om din fraflytning.

Du kan godt modtage restskat eller feriepenge selvom du er afmeldt CPR.

 

Bank og NemKonto

Du skal lukke din bankkonto, når du flytter fra Danmark. Hvis din bank ikke opkræver gebyr for at du har kontoen er det ok at beholde den. Ellers kan du skifte NemKonto til konto i udlandet:

NemKonto i udlandet

Borgere der udrejst af Danmark, og bor i udlandet, kan også have en NemKonto. Hvis du er udrejst af Danmark og modtager offentlige ydelser, så kan du også registrere en NemKonto.

Du er ikke forpligtet til at have en NemKonto, når du er udrejst af Danmark. Men modtager du offentlige ydelser, og ønsker du det, så kan du registrere en NemKonto.

Din NemKonto kan sagtens være en konto i et udenlandsk pengeinstitut. Du er selv med til at vælge din NemKonto. Du kan vælge enten en udenlandsk bankkonto eller en bankkonto i et dansk pengeinstitut, når du er logget ind på selvbetjening.

 

Du kan altid henvende dig til ALT-HR eller til Borgerservice, Skat eller NemKonto via deres hjemmesider for at få hjælp.