Udgivet d. 23. april 2021

HR-rådgivning giver ro i hverdagen

Svineproducent Claus Bruun Jørgensen bruger rådgivning fra ALT-HR til både konkrete og lovpligtige ting, men også når det har været godt at have en uvildig tredjeperson med ind over.

Hen over årene har svineproducent Claus Bruun Jørgensen, Tinglev, brugt HR-rådgivning til flere forskellige ting.

”For nogle år tilbage fik vi med god hjælp for eksempel løst en konflikt med god kommunikation. Det er godt at have en uvildig person ind over – én, der ikke har noget i klemme i det daglige, når konflikter skal håndteres,” fortæller Claus Bruun Jørgensen, der dengang selv var relativ ny leder og derfor havde brug for en sparringspartner på HR-området.

I dag har han 13-14 ansatte inklusive driftsleder Charlotte Delf, der har været på bedriften i ca. halvandet år.

 

Styr på det lovpligtige

Som driftsleder tager Charlotte Delf sig af meget af kontorarbejdet. Det indebærer også de lovpligtige ting som APV og ATEX-APV. Og her kommer ALT-HR også ind i billedet:

”Det virker noget uoverskueligt at gå i gang med en APV, så har er de virkelig god hjælp. De kender loven og ved, hvordan man gør,” siger Charlotte Delf og tilføjer, at det er noget nemmere at holde APV’en opdateret, når først man er hjulpet godt i gang.

ALT-HR har desuden en aftale med driftslederen om jævnligt at tage kontakt med henblik på sparring om HR-opgaverne – blandt andet for at holde overblikket.

Samtidig understreger både hun og Claus Bruun Jørgensen fordelene ved at have orden i tingene:
”Med APV’en har vi styr på tingene, når Arbejdstilsynet kigger forbi. Det giver ro i hverdagen. Det koster lidt, ja, men det er ikke noget, når man tænker på, hvad man ellers bruger penge på – eller en bøde. Så er det en billig forsikring at have HR med,” siger Claus Bruun Jørgensen.

 

God gavn af tredjemand

Charlotte Delf planlægger også at bruge ALT-HR i forbindelse med opdatering af personalehåndbog samt udførelse af MU-Samtaler.

”Det kan være svært at få medarbejdere til at forstå vigtigheden af samtalerne samt at åbne sig for en leder. Der vil vi igen have god gavn af en tredjeperson, der ikke har noget i klemme,” siger hun.

 

Grønbo

På gården Grønbo har Claus Bruun Jørgensen 2.000 årssøer og producerer ca. 65.000-70.000 smågrise om året.
Der er foruden Claus Bruun Jørgensen ca. 13-14 ansatte inklusive driftsleder Charlotte Delf.

HR-rådgivning

Vil du vide mere om vores HR-rådgivning, så kontakt gerne teamansvarlig Christian Duborg

6122 2377, cdu@althr.dk