Udgivet d. 15. april 2021

Et kendt ansigt er vendt tilbage til HR-rødderne

Frida Søllingvraa, der gennem en årrække var med til at starte og udvikle HR-afdelingen hos LandboSyd, er efter et par år ude af huset kommet til ALT-HR, der jo deler CVR-nummer med LandboSyd.

Det er et kendt ansigt, der nu er tilbage hos de tidligere LandboSyd-kolleger. Nu hedder HR-afdelingen ALT-HR, men opgaverne og følelsen er den samme.

”Det er helt sikkert hjerteblod, det her. Jeg er meget glad for at være sammen med både de gamle kolleger og de nye, der er kommet til i mellemtiden,” fortæller Frida Søllingvraa, der efter et par år ude er returneret til den HR-afdeling, hun i sin tid var med til at starte.

Egentlig begyndte hun som regnskabselev i Aabenraa Amts Landboforening, der så senere blev en del af LandboSyd. Hendes forældre havde landbrug ved Barsmark, så det passede fint med en elevplads hos den landboforening, de kendte godt. Det var i 1981 – og efter Frida blev udlært, arbejdede hun i en del år som regnskabsassistent samme sted.

”Efterhånden begyndte flere at få lavet løn og kontrakter til ansatte og lignende – og det kunne jeg rigtig godt lide at arbejde med. Det blev til mere og mere for en kollega og mig, og på et tidspunkt valgte to driftsøkonomirådgivere at lægge an til en egentlig HR-afdeling til at rådgive kunderne,” fortæller Frida Søllingvraa.

Den opstod omkring år 2005 og har siden udviklet sig til ALT-HR, som den hedder i dag.

”Og vi laver virkelig alt HR. Vi har en styrke på rekrutteringsområdet med de mange sprog, vi kan håndtere, vi kører flere lønsystemer, vi rådgiver om arbejdsmiljø og specifik HR-rådgivning. Selv har jeg fokus på netop rådgivningsdelen, hvor sparring med landmændene er vigtig,” siger 57-årige Frida Søllingvraa.

Også afklaringsdelen i forbindelse med rekruttering er en del af arbejdsområdet for Frida:

”Vi udvikler os i den retning, landmændene har behov for. Det er et spændende arbejde, jeg altid har brændt for.”

Frida Søllingvraa

HR- og rekrutteringsrådgiver, ALT-HR
Bosat i Aabenraa, gift med Jes, har to voksne døtre, Didde og Anne, samt i alt otte børnebørn.