Udgivet d. 11. februar 2022

ALT-HR styrker sine fire ben

For godt og vel et år siden så HR-virksomheden ALT-HR dagens lys. Som en selvstændig del af LandboSyd har ALT-HR brugt det første år til at styrke sine fire ”ben”; rekruttering, lønservice, arbejdsmiljø og HR-rådgivning.

”Vi er kommet godt i gang og har cementeret vores position hos landbrugsvirksomhederne, men har også fokus på områder uden for landbruget,” fortæller ALT-HRs direktør Dennis Calender.
Særligt har Lønservice i 2021 taget næste step ind i den digitale verden med et nyt lønsystem, som er bedre rustet til fremtidens løsninger med digital tidsregistrering og muligheden for at kunne kommunikere med flere regnskabssystemer.

”Med tiltagende nye regler og love bliver det mere og mere komplekst at lave løn, så vi oplever en stigende tilgang af kunder samt henvendelser om regler og retningslinjer på fx barsel hos mænd samt i coronatiden søgning af refusion,” fortæller han.

ALT-HRs første år har uden tvivl budt på forhindringer i rekrutteringsafdelingen i form af Corona og langsommelige arbejdsprocesser hos SIRI.

 

Otte nye lande

”Set herfra og på vegne af landbruget er det svært at håndtere den manglende politiske anerkendelse af, at der er akut mangel på arbejdskraft i landbruget. Landmændene konkurrerer med andre brancher om den samme arbejdskraft fra EU, og der er mangel alle steder. Vi hjælper så godt, vi kan, med at skabe kontakter, men efterspørgslen er virkelig meget stor. Vi kan kun håbe, det snart løser sig politisk,” siger Dennis Calender.

ALT-HR er klar og har allerede styrket sin rekruttering fra lande udenfor EU, blandt disse: Kasakhstan, Uganda, Ukraine, Brasilien, Indien, Kenya, Vietnam og Filippinerne.

”Vi er klar til at modtage praktikanter og medarbejdere fra disse lande. Vi har fået nogle rigtig gode aftaler på plads og kan efterkomme mange landmænds ønsker om arbejdskraft,” siger Dennis Calender.

 

Fastholdelse er nøgleordet

Mens der arbejdes på problematikken vedrørende tilførsel af arbejdskraft fra udlandet, har ALT-HR haft stor fokus på arbejdet med fastholdelse af medarbejdere på bedrifterne.

”Ved at have fokus på HR-arbejdet, konflikthåndtering, forebyggelse osv. har vi kunnet hjælpe med fastholdelse. Samtidig har vi haft fokus på rekruttering af en del produktions- og driftsledere,” fortæller han.

ALT-HR har udvidet sit eget felt med yderligere to nøglemedarbejdere, nemlig Carsten Asmussen, der er kommet med erfaring fra anden rekruttering, og Frida Søllingvraa, der primært har styrket HR-rådgivning og rekruttering. Next step er yderligere opnormering på arbejdsmiljøområdet.

 

Kulturforskelle er en værdi

”Kigger vi yderligere fremad har vi fokus på ESG-rådgivning – S’et, som omfatter HR-rådgivning. På fastholdelsessiden afholder vi integrationskurser for udenlandske medarbejdere, hvilket handler om kulturintegration mm. VI har den klare fordel, at vi taler mange sprog i ALT-HR. Det skaber tryghed for vores kunder og for de praktikanter og medarbejdere, der kommer hertil fra udlandet,” siger Dennis Calender og tilføjer:

”Og så holder vi fast i, at vi ser kulturforskelle som en værdi. Vi viser kant for at hjælpe – vi kender reglerne og følger dem til bunds. Vi sørger for, at man kan stole på begge parter i de aftaler, vi indgår,” slutter Dennis Calender.

 

ALT-HR

ALT-HR blev etableret pr. 1. januar 2021 som en selvstændig virksomhed under LandboSyd. 

Målet er at yde den bedste rådgivning – og vise kant i rådgivningen for at tilsigte den bedste sparring samt uvildighed for at optimere kundens virksomhed. ALT-HR arbejder for at sikre landbrugsvirksomheder og andre virksomheder kompetente medarbejdere og skabe økonomisk og personalemæssig stabil udvikling.

ALT-HR har 12 ansatte og hovedkontor på Jens Terp-Nielsens Vej 13 i Aabenraa. Er desuden til stede på Fyn som en del af LandboSyds kontor på Munkehatten 1A i Odense.

ALT-HR afholder løbende kurser om integration og dansk, om ledelse, arbejdsmiljø eller som her medicinhåndtering.